0262 646 1213

Sıkça Sorulan Sorular

AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Siz değerli müşterilerimiz için sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.
Firma ünvanınız nedir ?
Firmamızın tam ünvanı ; ABK DENİZCİLİK VE LİMAN HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'dir.
Firma adresiniz nedir ?
Firmamızın merkez açık adresi ; Osman Yılmaz Mah, 649.Sokak, No:8/5 GEBZE/KOCAELİ'dir.
Firmanızın başka adresi var mıdır ?
Firmamızın yasal yazışma adresi, - Firmanızın adresi nedir ? - sorusunda yanıtlanmıştır. Ancak, ürünlerimizin stoklandığı ve araçlarımızın park edildiği bir çok depo adresimiz mevcuttur. Bu depolarımızda aldığımız iş emirlerine sevk edilecek personelimiz, araçlarımız ve ürünlerimiz bulunmaktadır.
Tam olarak ne iş yapmaktasınız ?
Firmamız ; Lashing, Denizaşırı paketleme, Konteyner modifiye ve Tahmil-Tahliye hizmetleri vermektedir.
Lashing nedir ?
Lashing ; ingilizce kökenli bir kelime olup, lash kalıbından gelmektedir ve Türkçe de karşılığı bağlamak olarak geçmektedir.
Herkes lashing yapabilir mi ?
Herkes aslında hayat içinde lashing yapmaktadır. Ancak; ticari emtilarının güvenli bir sevk yolculuğuna çıkması için işin ehli insanlar tarafından lashing işleminin yapılması ve sertifikalandırılması gerekmektedir.
Nerelerde hizmet verebilmektesiniz ?
İfa ettiğimiz tüm hizmetlerimizi ülkemiz Türkiye'nin her köşesine indirgemiş bulunmak ile birlikte plan/program dahilinde ki tüm işleri Türkiye genelinde yapabilmekteyiz.
Kullandığınız malzemelerin güvenliğini nasıl test ediyorsunuz ?
Kullandığımız tüm lashing malzemeleri sertifikalı olmak ile beraber üretiminde bulunduğumuz yahut üretimine söz sahibi olduğumuz tüm ürünleri T.S.E tesislerinde mukavemet testlerine tabii tutarak geçerlilik almaktayız.
Konteyner nasıl kiralanır ?
Dünya da deniz üstünde dolaşan tüm konteynerler birer prefix numarasına sahiptir ve bu konteynerler sahipleri tarafından yahut kira kontratı ile kiralayan tarafından işletilmektedir. Şaet ürün sevk etmek istiyorsanız shipping line - taşıyıcı hat - ile irtibat kurarak sizlerde seferlik ürünü taşıma bedeli ile beraber kiralayabilir ve ürünlerinizi sevk edebilirsiniz ?
İhracat nasıl yapılır ?
İhracat; bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir. İhracat işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikle ortada satılacak bir ürün olması gerekir, sonrasında ise bu işlemi gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti’nde mukim ve vergi numarası olan tüzel veya gerçek bir kişi (gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası yeterlidir) gerekmektedir. İlk defa ihracat yapılacaksa; Gümrük İdaresi’ne ve İhracatçılar Birliği’ne kayıt olunması şarttır, kayıt için aşağıda listelenmiş evrakların tamamı gereklidir: İmza sirküleri (tüzel kişiler için), imza beyannamesi (gerçek kişiler için) Faaliyet Belgesi (tüzel kişiler için) Ticaret sicil gazetesi (tüzel kişiler için) Vergi mükellefiyet yazısı (tüzel kişiler için) Vekâletname (temsil yoluyla işlem yapılması halinde) Yetkililerin kimlik sureti Bütün ürünler için geçerli olan yukarıda bahsedilen genel uygulamalar sonrasında, ihracatı gerçekleştirilecek malın tabi olduğu mevzuat çerçevesinde diğer işlemler de (fatura düzenlenmesi, fatura bedeline göre belirlenen İhracatçılar Birliği ücretinin ödenmesi, dolaşım belgesinin hazırlanması, vb.) gerçekleştirilir.
İthalat nasıl yapılır ?
İthalat; yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalat işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikle ortada satın alınacak bir ürün olması gerekir, sonrasında ise bu işlemi gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti’nde mukim ve vergi numarası olan tüzel veya gerçek bir kişi (gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası yeterlidir) gerekmektedir. İlk defa ithalat yapılacaksa; Gümrük İdaresi’ne kayıt olunması şarttır, kayıt için aşağıda listelenmiş evrakların tamamı gereklidir: İmza sirküleri (tüzel kişiler için), imza beyannamesi (gerçek kişiler için) Faaliyet Belgesi (tüzel kişiler için) Ticaret sicil gazetesi (tüzel kişiler için) Vergi mükellefiyet yazısı (tüzel kişiler için) Vekâletname (temsil yoluyla işlem yapılması halinde) Yetkililerin kimlik sureti Bütün ürünler için geçerli olan yukarıda bahsedilen genel uygulamalar sonrasında, ithalatı gerçekleştirilecek malın tabi olduğu mevzuat çerçevesinde vergilerinin ödenmesi ve diğer işlemler de (gerekli izinlerin alınması, ardiye ücretinin ödenmesi, vb.) gerçekleştirilir.
Ordino nedir ?
Konşimentoya karşılık eşyanın çekilebilmesi için talimattır. Ticarete konu eşyanın yüklenmesi veya boşaltılması öncesinde taşımacıya hitaben emir mektubu olarak verilen ordino ile mal sahibinin işlemleri tamamlanır ve ordino gümrük idaresine teslim edilir. Sözlük anlamı yalnızca deniz yoluyla gerçekleşen ticaretler için olsa da uygulamada hava, kara ve demir yolu taşımacılığında da yer alan bir belgedir